فرش آکریلیک

فرش آکریلیک | بررسی تخصصی الیاف، ویژگی‌ها و نکات مهم در انتخاب

فرش آکریلیک یکی از انواع فرش‌های ماشینی موجود در بازار است که در آن از الیاف آکریلیک استفاده شده است. الیاف به کار رفته در این نوع فرش‌ها، از جنس مواد نفتی و پلیمری بوده و به نخ‌های پشم طبیعی شباهت زیادی دارند. ویژگی‌های نخ آکریلیک از قبیل گرم و سبک بودن باعث شده تا گزینه خوبی برای بافت فرش محسوب شود. آکریلیک ویژگی‌های منحصر به فردی دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد. به دلیل تنوع بالای فرش‌های آکریلیک و پلی استر و عدم توانایی افراد در تشخیص این دو نوع فرش ماشینی، مزایا و معایب فرش‌های پلی استر نیز بیان خواهد شد.

فرش اکریلیک چیست؟

فرش‌های ماشینی موجود در بازار انواع مختلفی دارند. یکی از این نوع فرش‌ها آکریلیک است. فرش‌های ماشینی آکریلیک محبوبیت زیادی در بازار دارند. این نوع فرش‌ها از نخ‌های آکریلیک تهیه می‌شوند که قابلیت رنگ‌پذیری و شستشو داشته و در مقابل بید و مواد شیمیایی نیز مقاومت بالایی دارند. آکریلیک نیز به عنوان یک الیاف مصنوعی از طریق مواد نفتی و پلیمری تولید می‌شود.

فرش آکریلیک چیست

نخ آکریلیک

این نوع نخ یکی از الیاف‌های پرکاربرد در قالی بافی و تولید انواع پارچه است که در دسته الیاف مصنوعی قرار دارد. نخ اکریلیک در بین انواع نخ، همانند پشم، بسیار سبک و گرم است و به دلیل رنگ‌پذیری بالا و قابلیت شستشو، در صنعت فرش ماشینی مورد استفاده قرار گرفته است. همچنین نخ آکریلیک ضد آلرژن بوده و به همین دلیل علاوه بر صنعت قالی‌بافی، در صنایعی مانند تولید لباس گرم و پارچه آکریلیک، روسری، شال و جوراب بافی نیز استفاده می‌شود.

الیاف اکریلیک می‌توانند در زمان تولید سطح مقطع متفاوتی داشته باشند. مواد اولیه به کار رفته در نخ اکریلیک، پلی اکریلونیتریل است. این ماده به عنوان یکی از مواد ترموپلاستیک، شامل مونومر‌های اصلی آکریلونیتریل است. نخ اکریلیک در صنعت نساجی با روش‌های مختلفی برای تهیه فرش آکریلیک تولید می‌شود. نحوه تولید الیاف اکریلیک در خصوصیات فیزیکی آن‌ها نیز موثر است. به عنوان مثال، در صورتی که در تولید این نوع نخ‌ها از روش ژل‌ریسی استفاده شود، الیاف به دست آمده استحکام بیشتری دارند.

ویژگی‌های فرش آکریلیک

فرش‌های آکریلیک به دلیل شباهت ظاهری به فرش‌های پشمی و داشتن مزایای متعدد، به یکی از محبوب‌ترین گزینه‌ها در بازار تبدیل شده‌اند. در این بخش، به بررسی جامع ویژگی‌های فرش آکریلیک می‌پردازیم تا با آگاهی کامل، انتخابی هوشمندانه داشته باشید.

ویژگی های فرش آکریلیک

نرمی و لطافت، لمسی شبیه به پشم

یکی از برجسته‌ترین ویژگی‌های فرش آکریلیک، نرمی و لطافت فوق‌العاده‌ی آن است. الیاف آکریلیک به گونه‌ای فرآوری می‌شوند که حسی شبیه به پشم طبیعی را القا می‌کنند. این ویژگی، فرش آکریلیک را به گزینه‌ای ایده‌آل برای اتاق نشیمن، اتاق خواب و فضاهایی تبدیل می‌کند که به دنبال ایجاد محیطی گرم و صمیمی هستید.

مقاومت در برابر لکه و رطوبت، ایده‌آل برای خانواده‌های دارای فرزند

الیاف آکریلیک به طور ذاتی در برابر جذب رطوبت و لکه مقاوم هستند. این ویژگی، تمیز کردن فرش آکریلیک را آسان‌تر می‌کند و آن را به انتخابی مناسب برای خانواده‌های دارای فرزند خردسال یا حیوانات خانگی تبدیل می‌سازد. در صورت ریختن مایعات روی فرش، کافی است به سرعت آن را با یک دستمال تمیز پاک کنید.

مقاومت در برابر بیدزدگی و کپک، خداحافظی با نگرانی‌ها

برخلاف فرش‌های پشمی، فرش‌های آکریلیک در برابر بیدزدگی و کپک‌زدگی مقاوم هستند. این ویژگی، فرش آکریلیک را به گزینه‌ای مناسب برای مناطق مرطوب و افرادی که به پشم حساسیت دارند، تبدیل می‌کند.

ثبات رنگ و مقاومت در برابر نور خورشید، زیبایی ماندگار

فرش‌های آکریلیک از ثبات رنگ بالایی برخوردارند و در برابر نور مستقیم خورشید، رنگ خود را به خوبی حفظ می‌کنند. این ویژگی باعث می‌شود که فرش شما برای مدت طولانی‌تری، زیبایی و جلوه‌ی اولیه‌ی خود را حفظ کند.

قیمت مناسب، زیبایی و کیفیت با هزینه‌ای کمتر

یکی از مهم‌ترین مزایای فرش آکریلیک، قیمت مناسب‌تر آن نسبت به فرش‌های پشمی است. با خرید فرش آکریلیک، می‌توانید از زیبایی و کیفیتی نزدیک به فرش پشمی، با هزینه‌ای به مراتب کمتر بهره‌مند شوید.

وزن سبک، جابه‌جایی آسان

فرش‌های آکریلیک به دلیل استفاده از الیاف مصنوعی، وزن سبک‌تری نسبت به فرش‌های پشمی دارند. این ویژگی، جابه‌جایی و حمل و نقل فرش را آسان‌تر می‌کند.

تنوع طرح و رنگ، متناسب با هر سلیقه‌ای

فرش‌های آکریلیک در طرح‌ها و رنگ‌های بسیار متنوعی تولید می‌شوند. این تنوع، به شما امکان می‌دهد تا فرشی متناسب با دکوراسیون و سلیقه‌ی خود انتخاب کنید. از طرح‌های مدرن و مینیمال گرفته تا طرح‌های کلاسیک و سنتی، فرش آکریلیک برای هر فضایی، گزینه‌ای مناسب ارائه می‌دهد.

مزایای فرش آکریلیک

مقاومت در برابر الکتریسیته ساکن

الیاف اکریلیک به گونه ای هستند که الکتریسیته ساکن را تا حد زیادی کاهش می دهند.

پرزدهی کم (Low Shedding)

در مقایسه با برخی از الیاف طبیعی مانند پشم، فرش‌های اکریلیک پرزدهی بسیار کمتری دارند. این به معنای نگهداری آسان‌تر و محیطی تمیزتر است.

مزایای فرش آکریلیک

  • فرش اکریلیک نسبت به دیگر فرش‌های ماشینی موجود در بازار مقاومت بالایی داشته و به همین دلیل طول عمر و دوام آن نیز بیشتر است.
  • استحکام و دوام بالای فرش‌های آکریلیک باعث شده تا مدت زمان بیشتری بتوان از این نوع فرش‌ها در خانه استفاده کرد.
  • میزان آب رفتگی و کوتاه شدن فرش ماشینی آکریلیک در اثر پا خوردن نسبت به دیگر انواع فرش‌های ماشینی بسیار کمتر و تقریبا ناچیز است.
  • فرش نوع آکریلیک به دلیل ویژگی‌های خاص خود، مقاومت بالایی در برابر نور آفتاب دارد. همچنین در برابر شستشو نیز تغییر رنگ نخواهد داد. درحالی‌که بسیاری از فرش‌های ماشینی پس از شستشو به رنگ پریدگی دچار می‌شوند.
  • فرش ماشینی آکریلیک مقاومت بالایی در مقابل گرما داشته و می‌تواند گرمای مستقیم را تا ۵ دقیقه تحمل کند. در حالی که دیگر فرش‌ها در اثر گرمای مستقیم مانند گرمای اتو، دچار سوختگی خواهند شد.

مزایای فرش ؟آکریلیک

  • میزان فرسایش و خوردگی فرش‌های آکریلیک در اثر گذشت زمان و پا خوردن، بسیار ناچیز است.
  • این نوع فرش‌ها کمتر دچار پارگی می‌شوند.
  • فرش ماشینی آکریلیک در برابر بید زدگی مقاوم بوده و خریداران از این بابت اطمینان خاطر خواهند داشت.
  • فرش نوع آکریلیک نسبت به فرش دست بافت از قیمت کمتری برخوردار است.
  • حالت‌پذیری فرش ماشینی اکریلیک بسیار مناسب بوده و می‌توان در همه مکان‌ها از آن استفاده کرد.
  • مقاومت فرش ماشینی اکریلیک به دلیل استفاده از الیاف مصنوعی نسبت به فرش‌های طبیعی بیشتر بوده و دچار پوسیدگی نخواهد شد.

معایب

  • فرش‌های اکریلیک دارای مشکل پرز دادن نخ خاب هستند. به همین دلیل از فناوری هیت ست در آن‌ها استفاده می‌شود.
  • با وجود مقاومت بالای فرش‌های اکریلیک در برابر گرما، عایق مناسبی برای صدا نیستند.
  • از دیگر معایب این نوع فرش‌ها، عدم بازگشت آن‌ها به طبیعت است. به دلیل استفاده از الیاف مصنوعی در بافت فرش آکریلیک، امکان استفاده مجدد از این الیاف وجود ندارد. بنابراین نمی‌توان فرش‌های تولید شده با نخ‌های آکریلیک را مجددا به طبیعت بازگرداند.

نخ اکریلیک هیت ست چیست؟

استفاده از نخ آکریلیک هیت ست باعث شده تا بسیاری از معایب فرش‌های تولید شده با این نوع الیاف از بین برود. نخ آکریلیک هیت ست از جنس آکریلیک بوده و در آن خواصی از جمله آنتی آلرژیک وجود دارد. به همین دلیل گرمای خوب و نرمی مناسبی همانند الیاف طبیعی مانند پشم ایجاد می‌کند. فناوری هیت ست فرایندی است که در آن مقاومت و طول عمر فرش ماشینی افزایش پیدا می‌کند.

این نوع نخ توانایی حفظ رنگ و شکل را داشته و در برابر رطوبت و آفتاب پایداری بیشتری را ارائه می‌کند. همچنین در صورت اضافه شدن این ویژگی به نخ‌های آکریلیک، شستشوی آن‌ها آسان‌تر شده و امکان شستن آن‌ها با درجه حرارت ملایم وجود دارد. با پیشرفت دستگاه‌های بافت فرش ماشینی و افزایش سرعت آن‌ها در تولید فرش، ممکن است نخ‌ها در زمان استفاده دچار پارگی شوند. عملیات هیت ست و خرید نخ آکریلیک باعث افزایش مقاومت نخ شده و در نهایت فرشی با کیفیت و مناسب را تولید می‌کند.

الیاف هیت ست شده مقاومت بالایی در برابر آلودگی دارند و به همین دلیل، جذب آلودگی هوا و گرد و غبار توسط این الیاف کمتر است. همچنین فرشی که با الیاف هیت ست بافته شده باشد، حجیم‌تر و پرتر به نظر می‌رسد.

نخ آکریلیک هیت ست

انواع فرش آکریلیک

فرش‌های آکریلیک با توجه به بافت و تراکم تنوع بالایی در تولید دارند. این نوع فرش‌ها بر اساس تعداد ‌شانه و تراکم دسته‌بندی می‌شوند و هر کدام ویژگی‌ها و کاربرد‌های خاصی دارند. انواع فرش آکریلیک شامل فرش ماشینی آکریلیک ۷۰۰‌شانه، ۱۲۰۰‌شانه و ۱۵۰۰‌شانه است.

تفاوت فرش آکریلیک و فرش پلی استر

تفاوت از نظر دوام و ماندگاری: کیفیت فرش‌های آکریلیک بسیار بالاتر از فرش‌های پلی استر بوده و می‌توان سال‌های زیادی از آن در منزل استفاده کرد. از طرفی فرش‌های پلی استر دوام کمتری داشته و افرادی که تنوع‌طلب هستند، می‌توانند از این نوع فرش‌ها استفاده کنند.

تفاوت از نظر قیمت فرش: مهم‌ترین تفاوت بین این دو نوع فرش، مربوط به قیمت آن‌ها می‌شود. خودکفایی کشور در تولید الیاف پلی استر و وجود این مواد اولیه باعث شده تا فرش‌های با نخ پلی استر ارزان‌تر باشند. در حالی که الیاف اکریلیک وارداتی بوده و قیمت آن‌ها با توجه به نوسانات ارز مشخص می‌شود. به همین دلیل فرش ماشینی اکریلیک قیمت بالاتری دارد.

تفاوت از نظر ثبات و پایداری: فرش ماشینی اکریلیک عمر طولانی‌تری داشته و در این مدت نرمی و لطافت خود را حفظ می‌کند. همچنین در برابر نور تغییری در این نوع فرش‌ها ایجاد نخواهد شد. همچنین نمی‌توان اکریلیک را مجدد به طبیعت بازگرداند. اما الیاف پلی استر طول عمر کمتری داشته و امکان استفاده از آن‌ها در محیط‌های پر رفت و آمد وجود ندارد. فرش پلی استر ممکن است به مرور زمان دچار کوتاه شدن یا آب رفتگی شود.

تفاوت از نظر ظاهر فرش: رنگ‌های زنده و روشن در فرش‌های اکریلیک باعث جذابیت بیشتر آن‌ها شده است. همچنین در برابر نور خورشید تغییر رنگ نداده و می‌توان از آن‌ها برای فضا‌های دارای نور زیاد نیز استفاده کرد. استفاده از الیاف مصنوعی در فرش‌های پلی استر باعث شده تا طراحی متنوع و رنگ‌های جذاب آن در اثر شستشو و گذشت زمان تغییر پیدا کنند. بنابراین فرش‌های اکریلیک زیبایی بهتری به دکوراسیون منزل شما می‌بخشند.

تفاوت از نظر نگهداری و شستشو: فرش‌ اکریلیک در مقابل شستشو و مواد شوینده مقاومت بالاتری داشته و نگهداری آن نیز آسان‌تر است. بنابراین کیفیت خود را در اثر شستشوی مکرر از دست نمی‌دهند. در مقابل فرش‌های پلی استر به مواد شوینده و آب گرم حساس بوده و ممکن است کیفیت آن‌ها به مرور کاهش پیدا کند.

تفاوت فرش آکریلیک و فرش پلی استر

نحوه تشخیص فرش آکریلیک

بهتر است در زمان خرید فرش ماشینی اکریلیک آن را لمس کرده و از طریق آن، جنس و نوع نخ را متوجه شوید. زیرا نخ‌های اکریلیک لطیف‌تر و شفاف‌تر بوده و ظاهری نرم‌تر دارد. در مقابل پلی استر دارای رنگ‌های کدر و غیر شفاف است. نخ اکریلیک هیت ست شده در زمان دست کشیدن روی فرش به صورت دانه دانه از زیر دست رد شده و به شکل کلاف و پیچیده دیده نمی‌شود. بوی بد مواد پلاستیکی و مواد نفتی نیز می‌تواند نشان دهنده نامرغوب بودن جنس نخ خاب فرش باشد.

نخ‌های اکریلیک در این نوع فرش‌ها از درخشندگی و سرزندگی بیشتری برخوردار هستند. فرش‌های با جنس اکریلیک از نظر ظاهر، شادتر به نظر می‌رسند.

شرکت مجریان دقیق با نماد تجاری  4Pillars

شرکت مجریان دقیق به نشانی 4pillarsco.com یکی از شرکت‌های باسابقه و با تجربه در زمینه واردات و صادرات مواد اولیه منسوجات از قبیل الیاف پنبه، الیاف ویسکوز، الیاف مربوط به نساجی و ماشین آلات نساجی مرتبط با آن است. این شرکت با برند فورپیلارز شناخته شده و توانسته با برخورداری از بهترین مواد اولیه، بهترین محصول نهایی را به دست مشتریان برساند. استفاده از به روزترین روش‌های تولید در فورپیلارز باعث شده تا هزینه‌های جانبی کاهش یافته و محصول نهایی نیز با قیمت بهینه عرضه شود. ویژگی دیگر برند فورپیلارز، ساخت محصولات با سازگاری بالا در محیط زیست است. زیرا ماشین آلات به کار رفته در این برند کمترین ضایعات را تولید کرده و دوستدار محیط زیست محسوب می‌شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

فهرست موضوعات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *